DETAILS, FICTION AND حالت بختک

Details, Fiction and حالت بختک

Details, Fiction and حالت بختک

Blog Article

مصرف کافئین و الکل، تغییرات در شیوه زندگی و کم‌خوابی می‌توانند از دیگر دلایل بروز بختک در این سنین باشند.

فلج خواب به عنوان یک نوع خواب پریشی (پاراسومنیا) طبقه بندی می شود. خواب پریشی ها رفتارهای غیرعادی در هنگام خواب هستند.

در مورد اختلالات خواب توصیه می شود توسط متخصص اختلالات خوای معاینه شوید. در صورت تمایل با مرکز شماره یک تهران تماس بگیرید و از جناب دکتر مصطفی امیری (متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ اختلالات خواب از اسپانیا) تایم ویزیت اخذ نمایید.

فلج خواب، این تجربه عجیب و ترسناک که به نام بختک هم معروف است، برای بسیاری از افراد معادل یک کابوس وحشتناک در بیداری است. حتماً برایتان پیش آمده که ناگهان در میانه خواب احساس کنید نمی‌توانید حرکت کنید، فریاد بزنید و یا حتی دست و پایتان را تکان دهید.

اگر فرد در این حالت بیدار شود، ممکن است آگاه باشد اما بدن همچنان فلج بماند و این سبب بروز بختک می‌شود.

در این حالت فرد احساس می کند جسمش سنگین گشته و هر چه فریاد می زند کسی صدایش را نمی شنود اما خوشبختانه این حالت هیچگونه عارضه جسمی در پی ندارد ومی توان با لمس بدن فرد یا صدا کردن اسم او، وی را از این حالت خارج کرد.

برخی بیماری‌های جسمانی، click here مانند مشکلات تنفسی یا بیماری‌های قلبی، می‌توانند کیفیت خواب را مختل کرده و خطر بروز بختک را افزایش دهند.

اگر فرد در این حالت بیدار شود، ممکن است از خواب آگاه باشد اما عضلات بدن هنوز فلج بمانند و این موجب احساس ناتوانی در حرکت یا صحبت کردن می‌شود.

هر روز یک برنامه خواب ثابت داشته باشید، حتی در روزهای تعطیل

غذاهای پرچرب و سنگین می‌توانند دستگاه گوارش را تحت فشار قرار دهند و خواب را مختل کنند. مصرف این غذاها باید در ساعات نزدیک به خواب محدود شود.

ممکن است ترس در واقع منجر به طولانیتر شدن زمان فلج خواب شود.

از این رو، می‌توان گفت که بختک هم از نظر علمی قابل توضیح است و هم در فرهنگ‌ها و باورهای مختلف می‌تواند جنبه‌های خرافی و ماوراءالطبیعه داشته باشد.

این احساس می‌تواند بسیار طاقت‌فرسا و به شدت اضطراب‌آور باشد.

این باورها از زمان‌های قدیم در افسانه‌ها و داستان‌ها وجود داشته است.

Report this page